Matematik

Angiv hældning og skæring med y-aksen for de følgende linjer

25. oktober 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Håber der er nogle der kan hjælpe, kan på ingen måde finde ud af denne her type opgaver, hvad gør man nå opgaver lyder således?.  Angiv hældning og skæring med y-aksen for de følgende linjer.

En af opgaverne ser således ud y= 5x-3
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Isomorphician

y = ax + b

a: hældning

b = skæring med y-aksen


Svar #2
25. oktober 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Så hældningen er 5 og skæringen -3, i den overstående opgave ?


Svar #3
25. oktober 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Men hvad så hvis den hedder x+3y=2 hvad gør man så


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2009 af Isomorphician

#2: Ja

#3: Så omskriver du til formen y = ax + b


Svar #5
25. oktober 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Ved ikke hvordan man omskriver


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2009 af Isomorphician

x + 3y = 2 <=>

3y = -x + 2 <=>

y = -(1/3)x + (2/3)


Svar #7
25. oktober 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Tusind tak så har jeg kun et sidste spørgsmål :D En ret linje går gennem punkterne 1.1 og 5.17 Angiv linjens ligning y= hvad gør man her ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2009 af Isomorphician

Du har punkterne:

(x1, y1) = (1, 1)

(x2, y2) = (5, 17)

Du finder a ved:

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

Derefter indsætter du den fundne a-værdi og et af (x, y)-punkterne i:

y = ax + b, og isolerer b.


Skriv et svar til: Angiv hældning og skæring med y-aksen for de følgende linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.