Fysik

spørgsmål heer :/

25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

hej

mit spørgsmål lyder på:

På en guitar er E-strengen 65,5 cm lang og afgiver grundtonen 82,4 Hz.

a) hvilken bølgelængde har grundtonens lydbølger?

hvordan regner jeg på denne her opgave ?

please hjælp :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

Prøv at find ud af hvad lydens hastighed v er. Derefter brug formlen:

v=λf

, hvor din opgave naturligvis er at isolere bølgelængden λ :)..


Svar #2
25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

det forstår jeg virkelig ikke :/

hvad er så f (frekvensen) i dette tilfælde? forstår ikke.. hvordan jeg kan beregne den? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

f=82,4 Hz (en tone, er en frekvens)

Ifølge tabelopslag er lydens hastighed v i atmosfærisk luft ved 20oC givet ved v=343m/s

Så opnår du derved ved omskrivning af formlen:

v=λf⇔λ=v/f

λ=v/f=343/82,4 [m/s/s]=4,16m
 


Svar #4
25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

Du må virkelig undskyldes af at oprette en ny tråd med samme spørgsmål..

men nu er det så det andet spørgsmål:

b) tegn en skitse, der viser strengens grundsvingning og de første tre oversvingninger, og angiv bølgelængderne.

hvad gør jeg så her? :S

pleaaaase hjælp. for den skal nå at afleveres inden 12 i dag :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

Har du formelsamlingen fysik 112?


Svar #6
25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

nej :s

det har jeg ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

Okay, der er ellers en god illustration af fænomenet der :).

Anyways, prøv at kig lidt på den her side og se om du ikke kan ræsonnere dig frem til hvad du skal:

http://homepage.svendborg-gym.dk/rk/fysik/noter/staende%20bolger/staende%20bolger.htm


Svar #8
25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

har nemlig også set på det der, men stadigvæk kan jeg ikke regne på det :s.. :/


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

Det burde virkelig stå noget om det i din fysikbog om det? Har du læst det? Fundet nogle formler?


Svar #10
25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

der er tegninger som det link du viste.. men ellers ingen formler :/


Skriv et svar til: spørgsmål heer :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.