Matematik

Omkreds, Areal?

25. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

En anden cirkel har en omkreds på 314 cm.

Find denne cirkels areal?

Er der nogle der vil forklar mig det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

O=2r*pi

A=r^2*pi

Indsæt 314 i første ligning og find r. Indsæt så r i den den næste ligning og vupti, du har dit areal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2009 af peter lind

 Brug O = 2πr til at finde cirklens radius. Brug dernæst at arealet er givet ved A=πr2


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af mathon

Omk = 2·π·r ⇔ (r/2) = Omk/(4π)

Areal = π·r2 = (r/2)·Omk = (Omk/(4π))·Omk = Omk2/(4π) = (314 cm)2/(4π) = 7846,02 cm2


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2009 af nielsenHTX

Omkredsen af en cirkel er

O=π*D

314/π=D

nu kender du D så kender du også r

arealet af en cirkel er

A=2*π*r


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af mathon

A = 2*π*r  →  A = π·r2


Svar #6
25. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

jeg får ikke arealet til et kommatal...


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Hvis du får A=7846 er det højst sandsynligt, fordi lommeregnerens indstillinger er sat sådan, at den ikke giver dig nok decimaler. De to decimaler er i øvrigt også ligegyldige, så A=7846 er et fint svar.


Skriv et svar til: Omkreds, Areal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.