Fysik

Keplers love 3. - konstant

25. oktober 2009 af Houde (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan man beregner konstanten i Kepler 3. lov ud fra middelafstandene og omløbstiderne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan lyder Keplers tredje lov?


Svar #2
25. oktober 2009 af Houde (Slettet)

"Hvis en planet følger en ellipseformet bane, hvis halve storakse har længden a, så vil kvadratet på planetens omløbstid t være proportional med a3, altså a3 = k · t², hvor k er en konstant der er fælles for alle planeter indenfor samme solsystem". ifølge Wikipedia


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er også rigtigt. Du får opgivet middelafstanden og omløbstiden, altså a og t. Isoler nu k.


Svar #4
25. oktober 2009 af Houde (Slettet)

hmm dvs   t^2/a3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Niks. Du skal dividere på hver side med t^2.


Svar #6
25. oktober 2009 af Houde (Slettet)

ok jeg har den nu tak for hjælpen


Svar #7
25. oktober 2009 af Houde (Slettet)

Jeg er lige blevet lost igen med det her igen .. hvad er siderne fra svar 5


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: På hver side af lighedstegnet.


Svar #9
25. oktober 2009 af Houde (Slettet)

så for at finde konstanten skal jeg gøre sådan: a^3/t^2 og k/t^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Har du lært at isolere?

a^3 = k*t^2 => k = a^3 / t^2


Svar #11
25. oktober 2009 af Houde (Slettet)

ja sikkert, men kan bare ikke huske noget at det ..


Skriv et svar til: Keplers love 3. - konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.