Matematik

rente og annuitetsregning er ydelsesformlen det samme som opsparingsformlen ??

26. oktober 2009 af sissasine (Slettet)

Hej derinde første spørgsmål ? ,  er ydelsformlen er =  opsparingsformlen ?

= An=y× (1+r)n -1/r   ???? , bruges til at fremtidsværdien

Eks. Jeg sætter 1000kr. på en opsparings konto 2 gange årligt i 10  år , banken giver 5% p.a. hvor mange penge står det så derefter.

= An = 1000× (1,05)20 -1/0,05   er det sådan ???

Eks. 2 =  jeg betaler af på en gæld med 1500 kr  4 gange årligt, renten er 5% p.a.

hvor meget har jeg betalt efter 4 år =

An= 1500× ( 1,05)16 - 1 / 0.05

Gældsformel = A 0=  y× 1-(1+r)-n/r  og viser størrelsen på gælden/ hovedstolen annuitetsydelserne i en bestemt periode ??

Sidste ??  gør rede for udledningen af ydelsesformlen ud fra gældsformlen

er det noget om man låner xx antal penge til et hus  og når man er færdig har man betalt xxxxxx antal penge ??

Gældsformlen:  A 0 = y× 1- (1+r)-n/r  ? ??

? lyder så gør rede for udledningen af ydelsesformlen ud fra gældformlen er der en der vil forklare dette på jævnt dansk 0=  skåret ud i pap


Skriv et svar til: rente og annuitetsregning er ydelsesformlen det samme som opsparingsformlen ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.