Fysik

Fysik afl. handler om havevanding og naturgaslager

11. januar 2005 af sam18 (Slettet)
hey har et problem, ka ikk løse to opgaver.... håber ngn ka hjælpe aner ik hvad for ngn formler j ska bruge plz hjælp takker

En havevander fordeler vandet jævnt over 100 kvadratmeter græsplæne. havevanderen udsender 12L/min.
a) hvor lang tid varer det, før der er faldet 3,0mm vand på græsset?

en dag hvor solen skinner modtager græsplænen energi fra solstrålingen intensiteten 910 W/kvadratmeter. 78% er energien bruges til fordamning af vand fra græsplænen.
b)vurder fordampningens betydning for den mængde vand, græsplænen modtager.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2005 af Peden (Slettet)

Nummer 1: STOP MED AT SKRIVE SMS-SPROG ELLER HVAD VI NU SKAL KALDE DET!!!!!!
(så skal jeg nok stoppe med at skrive i all-caps)


a)100kvm=10m*10m=100decimeter*100decimenter = 10.000kvadrat decimeter

10.000kvadrat decimeter * 3.0mm = 10.000kvadrat decimeter * 0,03decimeter = 300liter vand.

Med en højde på 3mm skal der altså 300liter vand til at dække det hele.

300liter / (12liter/min) = 25min

b) 710W/m^2 bruges til fordampning, prøv selv at komme med et bud her, så skal jeg nok se på det.

Svar #2
11. januar 2005 af sam18 (Slettet)

910/0,78 rigtigt...?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2005 af Peden (Slettet)

For det første:
Nej, fordampningseffekten er: 910*0,78, men det svarer jo ikke på spørgsmålet.

Måske burde du se på vands fordampningsvarme, og se om den afsatte effekt spiller ind mht. havevanding.

Svar #4
11. januar 2005 af sam18 (Slettet)

undskyld....910*0,78 må det være da vi skal finde Qfordampning=m*Lfordamp.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2005 af Peden (Slettet)

Ja, du skal ind i sådan noget varmelære, og så se på hvor meget vand der fordamper pr. minut. Så skal du så sammenligne dette tal med den mængde vand som havevanderen spytter ud.

Svar #6
11. januar 2005 af sam18 (Slettet)

vil det så sige 709,8 går til fordampningen og resten forbliver på græsset

Svar #7
11. januar 2005 af sam18 (Slettet)

ved du hvad vands fordampning pr. min. er i data bogen jeg har slet ingen databog

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2005 af Peden (Slettet)

#6:
Ja, sådan noget i den retning.

#7:
Det står med stor sikkerhed et eller andet sted i bogen. Det dur nemlig ikke at jeg giver dig en værdi fra "The fundamentals of thermal-fluid sciences", for hvem tror din lærer så har lavet opgaven ;)

Skriv et svar til: Fysik afl. handler om havevanding og naturgaslager

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.