Matematik

mat problemer

27. oktober 2009 af chili02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En æske uden låg foldes af et stykke pap på 20x28cm.

a) gør rede for at æskens rumfang R(x), målt i cm^3, er bestemt ved:

R(x) = x * (20-2x) * (28-2x), og gør rede for 0 < x < 10.

b) Bestem x, så æskens rumfang bliver størst muligt.


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ad a) Se på definitionen af rumfanget af en kasse, V=R(x)=l*b*h

Ad b) Find ekstremum for R(x), dvs. du skal løse R'(x)=0


Skriv et svar til: mat problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.