Matematik

Arealet af et udsnit af en cirkel

11. januar 2005 af lasseniko (Slettet)
Bestem arealet af det cirkeludsnit, der ses på figuren nedenfor, idet cirklens radius er 6 og v = 57 grader.

Jeg har udregnet cirkelbuens længde til 5,97. Men hvordan finder jeg arealet af denne figur?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2005 af Peden (Slettet)

Uden at kende figuren kan du jo finde arealet af hele cirkelen og så gange med 57/360 ?

Svar #2
11. januar 2005 af lasseniko (Slettet)

Selvfølgelig, så skulle jeg ikke engang bruge cirkelbuens længde.

Men mange tak

Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2005 af Duffy

Areal af hele cirklen :

A_cir = pi*6^2 = 113,0973

A_cir_udsn = pi*6^2*57/360 = 17,9071

Ønskes brug af buelængden bruges
formlen 1/2*rs, hvor s er buelængden

Så din udregning kan anvendes

1/2*6*5,97 = 17,91.


Duffy

Skriv et svar til: Arealet af et udsnit af en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.