Matematik

Fuldstændige løsning

02. november 2009 af birthe_non (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil gerne se hvordan man trin for trin skal finde den fuldstændige løsning til ligningen

y'= 2y+x


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

vi skriver den på formen y' -2y = x og sætter f(x) = -2 og r(x) = x, så sætter vi h(x) = ∫f(x)dx = -2x og y = e2x*(∫e-2xdx +C) så kan du regne den ud herfra. Teorien er lidt mere kompliceret, men der er i virkeligheden tale om, at vi gætter på at ex har noget at gøre med det. Vi behandle spørgsmålet her på Portalen for nogle dage siden, prøv om du kan finde det.


Skriv et svar til: Fuldstændige løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.