Kemi

PH beregning- lille opg. haster virkelig meget

02. november 2009 af Googles (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

er der nogen der kan hjælpe mig med om hvordan beregner man PH i 0,100M CH3COOH ??

jeg ved at man skal lave den vha. af 2.gradslignings formel for at finde PH, men hvordan findes så Ks og er Cs=0,100M eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af JonasE (Slettet)

Man plejer at bruge en tilnærmet formel for svage syrer:

pH = ½ (pKs - log cs )


Svar #2
02. november 2009 af Googles (Slettet)

men kan også den anden formel da den er mere præcis (sagde min lærer)  :)

men ellers tak:) jeg fandt ud af at Ks stod bag i min bog


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2009 af JonasE (Slettet)

Det er også rigtigt, selvom forskellen ikke er så stor. Man skulle synes i operede med den simple formel på b-niveau.

Men nuvel!

Ks = [H3O+]2 / cs - [H3O+]

Isolér selv oxoniumkoncentrationen og indesæt.



Skriv et svar til: PH beregning- lille opg. haster virkelig meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.