Kemi

pH - beregning..haster!

02. november 2009 af zenati (Slettet)

Har fået følgende opgave:

4-hydroxybenzoesyre er en diprot syre, og dens formel kan forkortes til H2A. ved 50 grader er pKs-værdierne:

pKs (H2A) = 4,21

pKs (HA-) = 8,51

1,00 g H2A opløses i vand og der tilsættes 50 mL 0,100 M NaOH-opløsning. Opløsningen varmes til 50 grader.

Vis at pH i opløsningen er 4,56. Det har jeg gjort.
 

Så får man at vide, at der tilsættes yderligere 50 mL 0,100 M NaOH-opløsning og opløsningens temperatur reguleres igen til 50 grader.

Beregn pH for den nye opløsning.

Nu har jeg regnet den igennem 5 gange og får noget forskellige hver gang. Er der nogen som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af mathon

du fik svar
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=754085


Svar #2
02. november 2009 af zenati (Slettet)

sorry det har jeg ikke set:P Takker


Svar #3
02. november 2009 af zenati (Slettet)

Men det der står i det svar svarer jo ikke på mit spørgsmål?


Svar #4
02. november 2009 af zenati (Slettet)

Det er jo hvordan man viser at pH er 4,56. Det er ikke det spørgsmål jeg spørger om nu, men det næste:O


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2009 af mathon

pH = 8,3


Skriv et svar til: pH - beregning..haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.