Matematik

Modeller

02. november 2009 af P.L. (Slettet)

 opgaven lyder: 

I en model betegner O(x) (målt i kr) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som virksomheden kan sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kr.). I modellen antages det, at: 

O(x) = 0,0024 * x^2 + 10^6 

a(x) = -0,008x + 1300

I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved:

F(x) = x * a(x) - O(x)

a) Bestem en forskrift for F(x): 

F(x) = x *(( -0,008x + 1300) - (0,0024 * x^2 + 10^6))  Er dette ikke korrekt?

b) benyt forskriften til at bestemme det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig: 

Hvordan pokker bærer jeg mig ad med at gøre det? Det er vel noget med at finde maksimum for min forskrift?? ved ikke om jeg er helt gal på den, bliver ret forvirret over alle de oplysninger... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af Isomorphician

f'(x) = 0, og afgør om der er tale om et maksimum.


Skriv et svar til: Modeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.