Matematik

Skæringspunkter af parabel og linje

03. november 2009 af PainInTheAss (Slettet)

En parabel er givet ved:

y = -x2 + 4x - 7

og en ret linje er givet ved:

y = -4x + 3

Gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af mathon

skæring
kræver bl.a. identisk 2.koordinat
hvoraf

-4x + 3 = y = -x2 + 4x - 7 som reduceres til

x2 - 8x +10 = 0    

hvor mange løsninger?


Skriv et svar til: Skæringspunkter af parabel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.