Matematik

Rette det tager 2 min.

03. november 2009 af Manjajensen (Slettet)

Jeg vil meget gerne have rettet de her ligninger!

3(4x+3)-2(2x+3)=6x-(3x+12)

3*4x+3*3-2*2x-2*3=6x-3x-12

12x+9-4x-6=6x-3x-12

5x=-15

x= -15/5

x= -3

Er den rigtig.??

(3x+2)/x=2

3x=x*2-2

3x=0

Er den rigtig??

(16-2x)/4=2

-2x=4*2-16

-2x=-8

x=-8/-2

x=4

Håber på i gider at rette alle ligningerne??


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af Isomorphician

(3x + 2)/x = 2, for x ≠ 0 <=>

3x + 2 = 2x <=>

x = -2

De andre er rigtige.


Svar #2
03. november 2009 af Manjajensen (Slettet)

Super! Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2009 af Tyrael (Slettet)

Den nederste ligning er rigtig nok. ;-)
Dog er den øverste ikke helt rigtig, da x gerne skulle blive -2,6 - x= -2,6. Husk, at når du ophæver parenteser skal du gange hele parentesen med tallene.

Fx 2(4-3) = 2*4-2*3 = 2.

Jeg håber, at det hjalp dig lidt mere. :-)


Svar #4
03. november 2009 af Manjajensen (Slettet)

Det har ja da også gjort. Prøv at tjekke dem igennem endnu engang..


Skriv et svar til: Rette det tager 2 min.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.