Fysik

spørgsmål vedr. energi

03. november 2009 af Camip (Slettet)

Madrassen i en vandseng rummer 710 kg vand. Vandet har en begyndelsestemperatur på 17 grader celcius og skal opvarmes til 35 grader celsius.

a) Hvor meget energi skal der bruges til at opvarme vandet?

Et varmelegeme på 450 W skal levere varmen.

b) Hvor lang tid varer opvarmningen, hvis al den elektriske energi omsættes til varme i vandet?

I virkeligheden varer opvarmningen 40 timer.

c) Hvor meget energi er gået tabt?

Jeg får 53,4 MJ i opg a og jeg får 33 timer i opg b. Opg c er jeg meget i tvivl om - håber der er nogen som kan hjælpe mig - vær sød at skrive mellemregningerne..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af Argus (Slettet)

Når varmelegemet kører i 40 timer, omsættes

E=P*t=450W*40timer=65MJ

Eftersom der kun er gået 53MJ til vandet, må det betyde der har været et energitab på omtrent 12MJ.


Svar #2
03. november 2009 af Camip (Slettet)

Mange tak, skal du have..


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2009 af mathon

                          afgivet                        modtaget
        energi         P·t            =                m·c·ΔT

                  (0,450 kJ/s)·t      =   (710 kg)·(4,186 kJ/(kg·K))·((35-17) K)  


hvoraf t beregnes


Skriv et svar til: spørgsmål vedr. energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.