Matematik

Svær ligning

04. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 Hej, ved i hvordan man kan lave denne om til en andengradsligning.;

x=10/x-3


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 hvis det står x=(10/x)-3 skal du gange igennem med x ... står der x=10/(x-3) skal du gange igennem med x-3


Svar #2
04. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

Tusind tak. 

så andengradsligningen vil vel så sådan her ud:

x=10/(x-3)

x(x-3)=10

x^2-3x-10=0 . .?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2009 af Dynin (Slettet)

#2 ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2009 af Dynin (Slettet)

... som du kan faktorisere!


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2009 af Dynin (Slettet)

....og løse .... x2-3x-10=0 ⇔ (x-5)(x+2)=0 ⇔ x=5 ∨ x=-2


Skriv et svar til: Svær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.