Matematik

Reducering af et udtryk (potens)

04. november 2009 af matthie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej herinde :)

Sidder med et lorte stykke som jeg skal have reduceret men kan ikke lige finde i mine regler hvordan man gør med lige netop det her stykke :) 

Det er 7-5*(1/7)-5
Og det skal bare reduceres ikke udregnes :)
Nogen som kunne hjælpe?

På forhånden tak,
nicquel


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af mathon

(1/7) = 7-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2009 af MN-P (Slettet)

7-5*(1/7)-5=

(1/7)5*75=15/(75)*75=1


Svar #3
04. november 2009 af matthie (Slettet)

 mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2009 af mathon

7-5·(1/7)-5 = 7-5·(7-1)-5 = 7-5·7(-1)·(-5) = 7-5·75 = 7-5+5 = 70 = 1


Svar #5
04. november 2009 af matthie (Slettet)

 takker


Skriv et svar til: Reducering af et udtryk (potens)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.