Fysik

Epot bliver negativ - hvorfor?

08. november 2009 af hjort8D (Slettet) - Niveau: B-niveau

 ?Epot = mL·g·?h = -mL·g·s

Hvorfor går det over og bliver negativt?

Jeg har ikke med en højde at gøre, men en strækning, men derfor forstår jeg ikke hvorfor det bliver negativt alligevel. Nogle der kan hjælpe?

mL = loddets masse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er Δh og s?


Svar #2
08. november 2009 af hjort8D (Slettet)

 Jamen det går hen og bliver -mL x g x s

Jeg har Epot = -10g x 9,82 m/s^2 x 0,8m = -78,56J

Mit spørgsmål lyder bare på hvorfor der skal sættes et minus foran?


Svar #3
08. november 2009 af hjort8D (Slettet)

 Altså hvorfor er massen negativ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#2+3: Det kan jeg ikke svare dig på, før jeg ved, hvad alle symbolerne betyder. Hvad er delta h og s?


Svar #5
08. november 2009 af hjort8D (Slettet)

#4:

Hmm, jeg har ikke fået opgivet en højde, men kun en strækning på 0,8m. Så jeg gætter på delta h og s er det samme. Men mit spørgsmål er bare:

Epot = mL x g x delta h

Hvorfor og hvordan bliver det omskrevet til:

Epot = -mL x g x s?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Det kommer fra skiftet fra delta h til s, men når jeg ikke ved, hvad hverken eller er, kan jeg ikke hjælpe dig.


Svar #7
08. november 2009 af hjort8D (Slettet)

 Hm, nej okay :)

Jeg har ikke andre tal, jeg har nemlig med en luftpudeskinne at gøre. Altså en vandret position at gøre.

Men ellers tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2009 af klingest (Slettet)

Det kommer jo an på hvordan du ligger dit koordinatsystem... Men husk at den total energi er E = Ekin+Epot

Hvis fx Ekin = k så må Epot jo være Epot = - k ... Det egentlig ligemeget om du skriver Epot med negativ eller positivt fortegn, bare husk at Ekin = E - Epot og omvendt.  


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Det gælder vel kun under antagelse af energibevarelse samt antagelse af, at man betragter en situation før og efter. Altså start og slut på samme måde som det frie fald.


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2009 af klingest (Slettet)

hvis du trækker luftpuden ud af den negative s-akse så får den jo negativ potentiel energi...!!


Skriv et svar til: Epot bliver negativ - hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.