Matematik

Et Kvadrat

08. november 2009 af ramuk (Slettet)

Af kvadratisk et stykke metal med sidelængde 1 m skal laves en cylinder. Låg og bund stanses ud for sig selv, og af det store rektangel rulles cylinderen. (Vedlagt et billede)

a) Hvor stort et rumfang af cylinderen kan man opnå med denne fremgangsmåde?

b) hvad bliver målene på den cylinder, som hr det største mulige rumfang

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af MN-P (Slettet)

radius r

højde  h=         1-2r

omkreds o=    π*2r=1 ⇒ r=1/(2π)

h=1-2*1/2π=1-1/π

Rumfang  v=   π*r2*h

indsætter h       v=πr2(1-2r)=π (r2-2r3)

max/min for v'=0

v' =π(2r-6r2)

(2r-6r2)=2r(1-3r)

r=0 eller 1-3r=0⇒ r=1/3

for r=1/3 er v=π((1/3)2-2(1/3)3)=0,58 regn selv dette tal efter


Svar #2
08. november 2009 af ramuk (Slettet)

 v=π((1/3)2-2(1/3)3) giver da ikke 0,58?

det er ikke det jeg får?


Skriv et svar til: Et Kvadrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.