Matematik

2. grads ligninger

08. november 2009 af jannieboy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Løs følgende andengradsligninger:

A) 2x2 + 3x - 5 = 0

B) x(1 - x) = -2 + x

C) –2x2 + 3 (1 + x) = 0

D) 3x2 = x – 2

E) x2 + x = 0

F) x2 - 16 = 0
 

Mit spørgsmål er, hvordan er det nu man løser en 2. grads ligning? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: F kan løses ved at lægge 16 til på begge sider.

E kan løses ved nulreglen.

Resten løses ved at flytte alt over på den ene side og herefter løse som en almindelig andengradsligning. Du har sikkert metoden stående i din bog.


Svar #2
08. november 2009 af jannieboy (Slettet)

Jamen, kan du ikke prøve og løse ligning A for mig, jeg kan ikke huske hvordan man skal stille den op:s


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Så må du slå det op i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2009 af Eminem1234 (Slettet)

Du skal bare beregne diskriminanten d=b2-4*a*c

og derefter beregne x-værdierne vha. formlen: x=(-b ± √d) / (2*a)


Svar #5
08. november 2009 af jannieboy (Slettet)

ja okay..


Skriv et svar til: 2. grads ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.