Kemi

pH beregning

10. november 2009 af TwoStates (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, jeg har brug for noget hjælp :)

Jeg skal opløse BaCO3 og SrCO3 i 4 M eddikesyre (CH3COOH). Antage at halvdelen er eddikesyren er forbrugt ved opløsningsprocessen. Beregn da pH af opløsningen.

Går ud fra, at reaktionen er:

BaCO3 (s) + 2CH3COOH (aq) -> Ba(CH3COO)2 (s) + CO2 (g) + H2O (l)

SrCO3 (s) + 2CH3COOH (aq) -> Sr(CH3COO)2 (s) + CO2 (g) + H2O (l)


Og så finder jeg Ka for eddikesyre som er 1,74 · 10–5

Og bruger derefter ligevægtsudtrykket eller hvad ? Kan nemlig ikke helt finde ud af hvilke koncentrationer jeg skal bruge.

Ja, et lille hint ville jeg være glad for :)


På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af mathon

formentlig

BaCO3 (s) + 2CH3COOH (aq)  →  Ba(CH3COO)2 (aq) + CO2 (g) + H2O (l)

SrCO3 (s) + 2CH3COOH (aq)   →  Sr(CH3COO)2 (aq) + CO2 (g) + H2O (l)

     pH = pKs + log(nethanation/nethansyre) = 4,75 + log(1) = 4,75


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.