Kemi

nogen der er gode til kemi? :)

10. november 2009 af neervig (Slettet)

Ammonium NH4+ er en svagsyre med pks på 9,25 ved 25 grader

a) Bestem styrkekonstanten Ks

b) Beregn H3O+ og Ph i en 0,10 M opløsning af ammoniumchlorid


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af mathon

Ks = 10-pKs = 10-9,25 = 5,6234·10-10

                                              NH4+ (aq)  +  H2O (l)  <--->  NH3 (aq)  +  H3O+ (aq)
koncentrationener i mol/L:      c(1-α)                                  α·c             α·c

hvoraf
                              [H3O+]·[NH3] / [NH4+] = Ks

                                    c·α2 / (1-α) = Ks
hvoraf

                                    c·α2 + Ks·α - Ks = 0  og  0<α<1

                                   α = 7,5·10-5
og 
                                   [H3O+] = α·c = (7,5·10-5)·(0,10 M) = 7,5·10-6 M

                                   pH = -log(7,5·10-6) = 5,13


 


Skriv et svar til: nogen der er gode til kemi? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.