Matematik

Mat. Afdrag gæld 8klasse

10. november 2009 af wes2 - Niveau: 8. klasse

Et Skema viser:

                       Gammel gæld  _  Renter__Afdrag___Ny gæld   

Startbeløb:    15 000,00               0,00       0,00          15 000,00

1.termin        15,000,00               750         2 250,00   12 750,00

______________________________________________________________________

0-Kontolån

Lånets størrelse: 15 000

Rente 5% pr. termin

Antal terminer: 8

Aftalt ydelse: 3000 kr.

Opgaverne er så:

1)Hvordan regner man sig til, at der må være 2250 kr. til afdrag?

2)Hvordan regner man sig til, at der er en ny gæld på 12 750 kr?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af MN-P (Slettet)

Renten er 750 kr (5 % af 15000 kr)

Ydelsen 3000 kr

Ydelsen er renter + afdrag

afdrag=3000-750 kr =2250 kr

ny gæld er gl.gæld - afdrag

ny gæld=15000-2250 kr = 12750 kr


Svar #2
10. november 2009 af wes2

Ahah det siger jo det hele.


Skriv et svar til: Mat. Afdrag gæld 8klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.