Fysik

energi ved elektronovergang

11. november 2009 af miemelody (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er gået helt død i denne opgave...

"Et diagram viser tre elektronenerginiveauer for grundstoffet platin. Niveauerne er betegnet K, L og M.

M = -0,53 * 10^-17 J
L = -1,86 * 10^-17 J
K = -12,50 * 10^-17 J

a) Beregn fotoenergien i den stråling, der udsendes ved elektronovergang fra M-niveauet til henholdsvis L- og K-niveauet."

Håber meget, nogen derude kan skubbe mig i den rigtige retning :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af mathon

benyt

Efoton = ΔE


Svar #2
11. november 2009 af miemelody (Slettet)

Mange tak for dit svar! (:

Så det gælder simpelthen bare om at trække tallet for M fra tallene for L og K?


Skriv et svar til: energi ved elektronovergang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.