Matematik

Løsning af ligning

11. november 2009 af englo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

hvordan løser jeg denne ligning?

3,4 = 0,392*x0,7509


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af mathon

divider på begge sider med 0,392

logaritmér

divider på begge sider med 0,7509


Svar #2
11. november 2009 af englo (Slettet)

okay.

jeg siger:

3,4/0,392 = 0,392/0,392*x0,7509

6,673 = x0,7509

men så forstår jeg ikke lige hvad det er du vil gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

solve(3,4 = 0,392*x0,7509,x)   x=17,75


Svar #4
11. november 2009 af englo (Slettet)

okay. Kan man ikke regne den ud på en lommeregner (har en TI-30xs), så der kommer udregning med?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

3,4 = 0,392*x0,7509

3,4/0,392 = x0,7509

(3,4/0,392)1/0,7509 = x


Svar #6
11. november 2009 af englo (Slettet)

okay. mange tak, nu har jeg forstået det!

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2009 af mathon

 x0,7509 = (3,4/0,392)

x = (3,4/0,392)1/0,7509

                                            jeg fik læst den som en eksponentialfunktion, men det er en potensfunktion,
                                            så glem det med logaritméringen!

..............

tastes
(3,4/0,392)^(1/0,7509)
 


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.