Matematik

Trekant areal

11. november 2009 af sapcool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen .. Har lige endnu en opgave angående en trekants areal .. ville høre om der var nogle der lige kunne kigge på det ?

Opgaven er vedhæftet..

Vedhæftet fil: Matematik.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af mathon

1)   tegn den firkant op, som trekanten ligger inde i

2)   beregn arealet af denne firkant

3)   beregn arealet af de tre retvinklede trekanter, som egentlig er uden innteresse

4)   den søgte trekants areal er lig med firkantens areal minus summen af de tre retvinklede trekanters
                                                                                                                                                            areal


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2009 af MN-P (Slettet)

indtegn en vandret linie gennem A og find dens skæring med a

udregn de to trekanters arealer hver for sig.

--------------

eller

brug vektorerne AB og AC til at finde arealet



Svar #3
11. november 2009 af sapcool (Slettet)

Til Mathon:  Har jo ikke fået opgivet længden på nogle af siderne ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2009 af mathon

det aflæses alt sammen på akserne,
der bruges som "målestokke"


Svar #5
11. november 2009 af sapcool (Slettet)

Bare underligt at opgaven har gjort en opmærksom på koordinaterne til vinkelspidserne ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2009 af mathon

hvad havde du ellers forestillet dig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2009 af hutlihuut (Slettet)

Har forstået måden at gøre det på .. tak  .. men syntes bare ikke de 3 opgivet vinkelspidser bliver anvendt i udregningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2009 af mathon

metoden i #1

                 72 - (12+18+12) = 30

......................

AB = [6,4]       AC = [9,-4]

T er det halve af den numeriske værdi af determinanten

   T = ½|6·(-4) - 4·9| = ½·|-24-36| = ½·|-60| = 30


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2009 af hutlihuut (Slettet)

Mange tak  ..


Skriv et svar til: Trekant areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.