Matematik

kan nogen hjælpe en stakkel pige ? :(

11. november 2009 af Knaas (Slettet)

Hej, Hvis du hjælper såååååååååååå er du bare SØD, hvis ik, så er du også sød, men ikke venlig please hjælp!!!!

En maskinfabrik kan producere mellem 30 og 60 maskiner om året. Prisen p for en maskine afhænger af antallet af producerede maskinerx, idet
                   
                                                      p(X) = 7500x-x^3           30<= x < = 60

Bestem det antal maskiner, der skal produceres om året, hvis man ønsker den største pris pr. maskine.????

Hvor stor bliver den årlige omkostning i dette tilfælde?????


Svar #1
11. november 2009 af Knaas (Slettet)

PS: < = er det samme som: mindre eller er lige med, jeg kunne ikke finde det tegn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2009 af Taqz (Slettet)

 differentier og sæt f'(x)=0


Svar #3
11. november 2009 af Knaas (Slettet)

øhhh, jeg får x til -50 og 50.

KAn du godt hjælpe mig med at komme videre her fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2009 af Duffy

Jamen så er du jo færdig. Du har fundet det rigtige x.

Kig på din definitionsmængde. Indsæt så x i p....
 


Skriv et svar til: kan nogen hjælpe en stakkel pige ? :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.