Kemi

bestemmelse af molarmasse til gas

12. november 2009 af NadiaRG91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Håber der er nogen der kan hjælpe mig - skal bestemme molarmassen til en carbonhydrid der har den empiriske formel C2H4 - jeg får af vide at den ved 1,013 bar og 45 grader celcius er en gas - ved opvarmning af 6,304 g af stoffet bestemmes volumen til 3,91 L.

Har på fornemmelsen at det involverer gasligningen men kan ikke helt få det til at passe(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af mathon

M = (m·R·T)/(p·V)

M = (0,006304 kg)·(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+45) K) / ((1,013 bar)·(3,91 L)) = 0,042102 kg/mol =
        42,102 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2009 af mathon

den officielle værdi er 28,05

der er fejl i dine oplysninger

måske betyder "opvarmning af 6,304 g af stoffet bestemmes volumen til 3,91 L" ikke til 45 grader celcius og 1,013 bar ?


Svar #3
12. november 2009 af NadiaRG91 (Slettet)

tror det er mig der har fået fat på den forkerte carbonhydrid - var en man skulle bestemme i en tidligere opgave(; - men tusind tak for hjælpen, begge 2(:


Skriv et svar til: bestemmelse af molarmasse til gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.