Kemi

forbrænding --> bestem carbonhydrids empiriske formel

12. november 2009 af NadiaRG91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg skal bestemme en ukendt carbonhydrids empiriske formel ved en fuldstændig forbrænding af en vis mængde af carbonhydriden - det oplyses at der dannes 19,80 mg CO2 og 8,109 mg H20

Er der evt. nogen der har en idé til hvordan sådan en skal løses, så ville det være en stor hjælp(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af mathon

i CO2 udgør masseprocenten af C 27,29%

i H2O udgør masseprocenten af H 11,19%

dvs:      
        C = (19,80 mg)·0,2729 = 5,40342 mg
        H = (8,109 mg)·0,1119 = 0,90739 mg
        i alt                                 = 6,31081 mg

af den søgte carbonhydrid
udgør
         C (5,40342/6,31081)*100% = 85,62%
         H (0,907394/6,31081)*100% =14,38%
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 n(mC + mH) = M


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2009 af mathon

af 100 g
         udgør forholdet:
                          C                 H
   g                  85,62           14,38
 mol                7,13             14,27           som divideret med 7,13 giver
 mol                  1                   2

hvoraf den
empiriske formel (CH2)n = CnH2n dvs en alken


     


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2009 af vindhansen (Slettet)

#2
 n(mC + mH) = M

rettes til nM= (mC + mH)


Skriv et svar til: forbrænding --> bestem carbonhydrids empiriske formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.