Matematik

et rektangulært bord hvis diagonaler er 1 meter lange,bordet er dobbelt så langt som bredt.at finde bordets længde og bredde i hele mm.

15. november 2009 af dennise (Slettet)

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2009 af Exupery (Slettet)

Pytagoras.

Bredden: x

Længden: 2x

Diagonal/hypotenuse: 1

x^2+(2x)^2=1^2

Find nu x, da har du bredden og så kan du sagtens selv klare resten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2009 af mathon

Thomas har vist ikke konsulteret
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=763100
da svaret ikke har hjulpet
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2009 af Knotz (Slettet)

Start med at omregne meteren til mm, altså 1*1000 = 1000 mm

Du skal så betragte bordet og diagonalen som en retvinklet trekant og benytte pythagoras' sætning:
a^2 + b^2 = c^2 hvor a og b er dine to kateter (længden og bredden på bordet) og c er din hypotenuse - diagonalen.

Siger vi at a er bordets længde og b er bordets bredde, ved du at a = 2*b eftersom bordet er dobbelt så langt som det er bredt.

Altså har du ligningen

(2*b)^2 + b^2 = c^2 <-> (2*b)^2 + b^2 = 1000^2 = 1.000.000

som du så skal løse
 


Skriv et svar til: et rektangulært bord hvis diagonaler er 1 meter lange,bordet er dobbelt så langt som bredt.at finde bordets længde og bredde i hele mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.