Debat

Begrundelse for avisernes politiske holdning

16. november 2009 af joh123 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig igang med dette spørgsmål ? Jeg skal samle alle aviser i et skema inkl. gratisaviser, hvor jeg skriver deres nuværende politiske holdning, samt begrundelse dertil... Jeg synes jo egentlig at de ikke længere er stærkt præget politisk...På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej i gamle dage var der meget større forskel i den politiske holdning mellem aviserne, for eksempel var Socialdemokraten en "rød" avis, som navnet også antyder, og Berlingske Tidende en""blå" avis. Arbejderen læste den første og arbejdsgiveren den anden. I dag er det meget mere nuanceret. Se på, hvor de får deres indtægter fra (i form af annoncer9, så kan du måske pejle dig frem til en fremherskende holdning hos journalisterne.


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. november 2009 af JJ-cool (Slettet)

De er fordi man idag taler om begrebet omnibusaviser, som betyder alt for alle. Oprindelig hed aviserne partipressen, fordi alle byer med respekt for sig selv havde sin avis, fra hvert af de 4 et politiske partier: Socialdemokratiet, Konservative De radikale og venstre (derfor også 4 partipressen)

Avisernes opgave var traditionelt at formidle deres partis tanker og initiativer og lovforslag og at  jorde de andres. Med stigende velstand og ændrede politiske  forhold, hvor man tit måtte lave kompromisser mellem partierne og samarbejde ,udviskedes skellene mellem partierne, og tilhørsforholdet til dem løsnedes. idag er alle så at sige uafhængige af pertier, men de kan godt have politiske synspunkter og holdninger i lederen.

Læs især lederen - den afspejler tit den plitiske holdning.

Ellers er Politiken typisk radikal
Berlingske Tidene er borgerlig
Jyllandsposten ligeledes borgerlig
De mange lokalaviser er typisk borgerlige (venstre
Folkeblade er oftest radikale
BT og EB hævder at være samfundskritiske
Børsen er konservativ
Gratisaviserne er alle neutrale, så vidt jeg ved


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. november 2009 af CoSMoS

Som #2, med den tilføjelse at JP er Venstre-avis og Berlingske konservativ. Og Information SF/Ø, hvis du vil have den med.

No offense OP, men hvis du ikke synes aviserne har nogen særlig politisk tendens, så kan du ikke åbne ret mange særligt tit :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. januar 2010 af Walsh (Slettet)

 Information og Ø nej ik så gooodt. informationen ligger centrum venstre. Gratisaviserne neutrale må jeg være fri haha. De bliver allesammen ejet af de store aviser Berlingeren JP BT haha. Kom igen haha. Intet på denne jord er neutralt. 


Skriv et svar til: Begrundelse for avisernes politiske holdning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.