Matematik

matematik - hjælp søges!!!

16. november 2009 af heleneBirch (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg har lidt svært ved at komme igang med denne her opg. da jeg ikke rigtig ved hvad jeg skal gøre.

observation :  5 - 6 - 7- 8 - 9 - 10 - ___
hyppighed   :  2 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 -   2

middeltal: 8,5

beregn det tal som skal stå på den tomme plads.


tusind tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af MN-P (Slettet)

 middeltal=sum af (hyppighed*observation)/sum af hyppigheder)

sæt x i stedet for den manglende observation og opskriv en ligning ud fra udtrygget ovenfor

Løs ligningen


Svar #2
16. november 2009 af heleneBirch (Slettet)


Svar #3
16. november 2009 af heleneBirch (Slettet)

det var også det jeg fik afvide var nemmest, men jeg har aldrig kunnet finde ud af det med ligninger?
så forstår ikke helt hvordan du vil have jeg skal stille en ligning op?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2009 af MN-P (Slettet)

middeltal=sum af (hyppighed*observation)/sum af hyppigheder)

find middeltallet

find sum af (hyppighed*observation)   (5*2+6*2+........+10*6+x*2)

Find sum af hyppigheder

erstat nu teksudtrykkene i øverste linie med de udtryk du har fundet, husk at skrive / og =

Når du har gjort det ser jeg på det igen


Skriv et svar til: matematik - hjælp søges!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.