Fysik

kerner effekt

17. november 2009 af birthe_non (Slettet) - Niveau: B-niveau

1 eV (lses elektronvolt) er en lille energienhed givet ved 1 eV = 1,602 10-19 J. Ved hvert kernehenfald afgives gennemsnitligt en energi p 5,5 MeV.
d) Beregn den effekt, det blev udsendt ved strlingen til tiden t = 0.

Vi ved aktiviteten til tiden 0 er lig med A(0)= 832 GBq og henfaldsloven N= 9182.72*e^(-0.0906x)

Hvordan skal jeg beregne dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2009 af mathon

A(0)= 832 GBq = 832·109 1/sek

P = (832·109 1/sek)·(5,5·106 eV) = 4,576·1018 eV/s = 0,733156 W = 733,156 mW


Skriv et svar til: kerner effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.