Fysik

Newtons 2. lov - en lille opgave

17. november 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Et tog kører ud ad en lige jernbanestrækning. Motoren påvirker toget med kraften 1050 kN i togets bevægelsesretning. Der virker en gnidningskraft på 50 kN modsat togets bevægelsesretning. Togets masse er på 500 ton.

Da toget kører med hastigheden 100 km/time lukkes for motoren, således at den resulterende kraft nu er gnidningskraften.


b. Hvor lang tid tager det toget at standnse ?

Hvordan får jeg tiden t frem ?

Er lidt lost her :/

Mvh. Kenn.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du får opgivet hastigheden, og du kan beregne bremseaccelerationen ved Newtons anden lov.


Svar #2
17. november 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

har beregnet den.

Fres = m · a

a = 50.000 N / 500.000 kg

a = 0,1 N/kg

men hvad så med tid ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Udtryk den hellere i m/s^2.

Denne acceleration bremser. Så er det blot at have fat i formlerne for bevægelse med konstant acceleration og bruge dem.


Svar #4
17. november 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Takker for hjælpen :)


Skriv et svar til: Newtons 2. lov - en lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.