Kemi

pH beregning

17. november 2009 af colorpink (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :D

Jeg skal beregne pH i følgene opløsninger men er bare gået kold og er ikke helt sikker på hvad jeg skal:

a,  3,3 mL, 1mM NaOH + 10mL, 1mM HCL

b, 10mL, 1mM phosphorsyre (pKs1=2 ,  pKs2=7 ,  pKs3=10) + 10mL, 1mM NaOH

c, 10 mL, 1mM ethansyre (pKs=5) + 10mL, 1mM NaOH

d, 10mL, 1mM ethansyre (pKs=5) + 10mL, 1mM natriumethanoat

e, 10mL, 1mM HCl + 10mL, 1mM NaOH + 10mL, 1mM phosphorsyre (pKs1=2 ,  pKs2=7 ,  pKs3=10) + 10mL, 1mM natriumhydrogensulfit (pKs=2) + 10mL, 1mM ethansyre (pKs=5) + 10mL, 1mM natriumethanoat

Please help!

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af Bennike (Slettet)

VNaOH=3,3mL

cNaOH=1mM

nNaOH=c*V=3,3mL*1mM=3,3*10-6mol

VHCl=10mL

cHCl=1mM

nHCl=c*V=10mL*1mM=10*10-6mol=1*10-5mol

cblanding=(nNaOH-nHCl)/(VNaOH+VHCl)=(3,3*10-6-1*10-5)/(3,3+10)=2.4812*e-12

Når du blander 2 syrer eller 2 baser, skal du lægge stofmængderne sammen, men hvis det er en af hver - altså en syre og en base - skal du trykke dem fra hinanden.

pH=-log(2.4812*e-12)=4.8


Svar #2
19. november 2009 af colorpink (Slettet)

Jeg kan bare ikke se hvordan cblanding = 2.4812*e-12

jeg får det til at give -5.03759*10-7


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.