Matematik

2. grads Ligning

18. november 2009 af CarolineRasmus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer alle sammen.

Sidder lige og studser over en ligning..

x2 - 2x - 2 = 0

så hedder den x2 - 2x = 2 ikke sandt?

Men der fra ved jeg ikke hvad jeg skal gøre..

Lommeregneren skriver x = -0,732051  eller x = 2,73205

det kan jeg bare ikke rigtig få den til .

Nogen der kan hjælpe :)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af Isomorphician

Du skal bruge løsningsformlen:

x = (-b ± √d)/(2a)


Svar #2
18. november 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Ar ja, selvfølgelig . tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2009 af biqqu (Slettet)

du skal starte med at finde diskriminanten vha føglende formel: d=b^2-4ac

HEr er 1 =a, -2=b og -2=c

d = (-2)^2 - 4 * 1 * (-2)

Efterfølgende skal du indsætte dine værdier ind i den formel #1 har skrevet.. afhængig af om d=0, d<0, eller d>0


Svar #4
18. november 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Er der en der kan fortælle mig hvorfor jeg ikke kan få resultaterne til at passe?

Når jeg sætter resultaterne ind på x's plads skulle den da gerne give 0, men det gør den ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2009 af Isomorphician

Vis dine udregninger.


Svar #6
18. november 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

d = -22-4*1*(-2)
d = 12

x = (2 ± √(12)/(2)

x = -0,732051 eller x = 2,73205


Svar #7
18. november 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

er der nogen der kan få det til at passe i ligningen x2-2x-2 ?

tak for hjælpen til jer der har hjulpet indtil nu :)


Svar #8
18. november 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Jeg tror jeg måske har fundet fejlen .
Opgave beskrivelsen hedder find f'(x)=0
Så skal jeg jo først differentere den:

f'(x) = 2x-2

men så kan jeg ikke regne d ud, for så har jeg ikke noget 'c'...


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. november 2009 af Isomorphician

#8: Jo, men du har ikke noget "a".

Men det burde nu ikke være nødvendigt for at udregne f'(x) = 0:

f(x) = 0 <=>

2x - 2 = 0


Svar #10
18. november 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

så den bliver

x=2/2  = 1? jeg skal ikke benytte diskriminamten? er det så fordi det ikke længere er en 2.grads ligning .


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. november 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #12
18. november 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Så siger jeg tak .
Sikke besværligt jeg fik gjort det for mig selv-


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. november 2009 af Isomorphician

Det var så lidt.

Læs hele opgaveformuleringen næste gang :-)


Skriv et svar til: 2. grads Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.