Matematik

Mat-Hjælp søges til opg

18. november 2009 af carolinemarquze (Slettet)

hej alle sammen :)

jeg har fået en opgave til at løse men har aldrig hafft om emnet før så jeg er helt på bar bund:( jeg håber der er en der ud som har tid til´at hjælpe det skal afleveres imorgen

i et koordinat system er to vektorer a og b bestemt ved :

a=(1,2) og b=(-3,2)

a)bestem vinklen mellem a og b

b) bestem arealet af parallelogrammet udspændt af a og b

c)bestem projektionen af b på a


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af MN-P (Slettet)

a)

a*b=|a|*|b|*cosv


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

a)

Du skal bruge en formel der ligner noget i stil med cos(v) = |a|*|b|*?. Se om du ikke kan finde det i bogen.

Længden af en vektor udregnes vha. pythagoras |a| = kvadratrod(a1^2+a2^2) = kvadratrod(1^2+2^2) =

b)

A = |a| * |b|

c)

Jeg kan kun huske, at man skal bruge længden af en af vektorerne og normalvektoren n i denne formel. Slå projektion op i din bog. Normalvektoren bestemmes ved at hatte en af vektorerne.

Hjalp det lidt eller er det sort snak?


Skriv et svar til: Mat-Hjælp søges til opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.