Matematik

Linær funktion??

18. november 2009 af xxmia (Slettet)

Hej. Jeg sidder og sveder over denne opgave, jeg håber i kan hjælpe.

I en model antages det, at længden L (målt i mm) af en gedde er en lineær funktion af
længden s (målt i mm) af geddens øresten.

a) Bestem en forskrift for L, når det oplyses, at grafen for L går gennem punkterne
og , og benyt forskriften til at bestemme længden af ørestenen
hos en gedde, som har længden 500 mm.

På forhånd tak :)


Svar #1
18. november 2009 af xxmia (Slettet)

Vi prøver igen

I en model antages det, at længden L (målt i mm) af en gedde er en lineær funktion af
længden s (målt i mm) af geddens øresten.

a) Bestem en forskrift for L, når det oplyses, at grafen for L går gennem punkterne
P(3,155) og Q (10,791), og benyt forskriften til at bestemme længden af ørestenen
hos en gedde, som har længden 500 mm.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Bestem hældningskoefficienten

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Skæringen med y-aksen bestemmes ved at bruge et af punkterne

y1 = a*x1 + b

b = y1 - a*x1

Nu har du bestemt forskriften L = a*s + b

Længden af ørestenen (s) til længden L = 500 beregnes ved at løse denne ligning

500 = a*s + b

Da du allerede kender a og b, skal du bare isolere s.

s = (500-b)/a


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2009 af Snick (Slettet)

L(s) = a*s + b

a = (791 - 155) / (10 - 3) = 636 / 7 = 90,86

L = a*(s-s0) + L(s0)

med indsættelse af punktet P(3,155)

L = 90,86 (s - 3) + 155

L = 90,86*s - 117,58

dvs. L har forskriften

L(s) = 90,86*s - 117,58


Svar #4
18. november 2009 af xxmia (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: Linær funktion??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.