Matematik

Find forskriften for de samlede omk- f(x), omsætning - g(x) og overskud - h(x)

19. november 2009 af MogensE (Slettet) - Niveau: B-niveau

En produktionsvirksomhed fremstiller kuglepenne. Faste omkostninger er 12.000kr og de variable omk. er 1,40kr pr. stk. De kan sælges for 2,10kr. pr. stk.

a) Find forskriften for de samlede omk- f(x), omsætning - g(x) og overskud - h(x). Redegør samtid for funktionernes definationsmængde og værdimængde.

f(x)=1,40x+12000

g(x)=??

h(x)=0,70x-12000

Er der nogle der kan hjælpe mig, og svare på om det er rigtigt det jeg har lavet indtil videre.

Kan overhovedet ikke finde ud af g(x)..


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Omsætning er alt hvad der bliver solgt for uden fradrag af omkostninger

g(x) = 2.10x

og overskud er som du rigtigt nok har fundet ud af

h(x) = g(x)-f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2009 af highlander (Slettet)

:(


Svar #3
19. november 2009 af MogensE (Slettet)

 Jamen skal de faste omkostninger ikke medregnes, i h(x) - Overskud?

Og man skal også have trukket de variable omk. fra. Man skal jo regne overskud ud. dvs. 2,10-1,40. =0,70


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Overskud h(x) er hvad der er tilbage af fortjensten (samlet omsætning g(x)) når faste omkostninger f(x) er fratrukket.

Derfor #1og h(x) som du selc har fundet


Svar #5
19. november 2009 af MogensE (Slettet)

 f(x)=1,40x+12000
g(x)=2,10x
h(x)=2,10x-1,40

sådan?

eller sådan: h(x)=0,70x
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Omkostninger: f(x) = 1,40x + 12000

Omsætning:    g(x) = 2.10x

Overskud:        h(x)=g(x) - h(x) = (2.10-1.40)x-12000 = 0.70x-12000


Svar #7
19. november 2009 af MogensE (Slettet)

 Ja okay.

Og redegør samtid for funktionernes definationsmængde og værdimængde.

Skal jeg lave DF(x) og VM(x) for hvert? altså DF(x) og VM(x) for Omkostninger: f(x) osv.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Ja

for omkostninger f(x) har du at definitionsmængden må være x≥0 (da det må antages at du ikke kan produce negative kuglepenne.....)

Værdimængden må derfor være f(x) ≥ 12000 (da du altid har de faste udgifter)

osv....


Svar #9
19. november 2009 af MogensE (Slettet)

 Nåår jeg siger mange tak igen! :)


Skriv et svar til: Find forskriften for de samlede omk- f(x), omsætning - g(x) og overskud - h(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.