Matematik

Rumfang og andengradspolynomier

19. november 2009 af maoammoaoam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg håber at i kan hjælpe mig med den her opgave, jeg er virkelig lost..

På figuren ses en kasse, der 5 cm høj. Hvordan skal kassens længde, x cm, og bredde, y cm, vælges når rumfanget skal være så stort som muligt, og det yderligere skal gælde, at bundens omkreds skal være 20, dvs. 2x+2y=20?

Har brug for hurtig hjælp! På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af peter lind

Rumganget bliver 5*x*y. Løs ligningen 2x+2y=20 med hensyn til x eller y og sæt resultatet ind i formlen for rumfanget. Du har nu en funktion af en variabel, som du skal maksimere.


Svar #2
19. november 2009 af maoammoaoam (Slettet)

Skal jeg så ikke diferentiere den?

Jeg er noget frem til V(x)=5x(20-2x) = 100x-10x^2. Det er så der jeg sidder fast, for jeg kan ikke få det til at gå op med en andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2009 af peter lind

V(x) = 5*x*(10-x) Jo du kan godt differentiere og finde hvornår V'(x)=0. Du kan også bruge at grafen er en parabel og bruge formler for det til at finde toppunktet. Hvad mener du med at du "ikke kan få det til at gå op med en andengradsligning" ?


Svar #4
20. november 2009 af maoammoaoam (Slettet)

Okay tak.

Bare glemt det, jeg har fået det til at fungere nu :)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Rumfang og andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.