Matematik

haster: nogle punkter under differentielregning

19. november 2009 af Googles (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogen der kan forklare mig

Hvordan finder man maksimum/minimum?
- Optimering
- Bevægelse
- væksthastighed
det skal har noget med differentielregning at gøre! men hvordan!?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af Bennike (Slettet)

max/min: løs ligningen f'(x)=0 . Kig på x-værdierne før og efter, for at kunne vurdere om det er et maximum eller et minimum du kigger på .

- væksthastighed: Det kommer lidt an på hvilken sammenhæng du tænker på. er det f.eks. modellen: y'=M*y*(M-y) ?


Svar #2
19. november 2009 af Googles (Slettet)

skal man i max/min også tegne grafen for f(x) for at se efter om det er et max sted eller min sted , eller hører det under optimering???

væksthastigheden tænker jeg i sammenhænge med differentering 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2009 af Bennike (Slettet)

Ja, det skal du.

Altså bare hældningen ?

For så er det at differentiere ligningen og så har du den.

Eks: f(x)=x2+4x-19 , f'(x)= 2x+4 . Hvis x=2 vil f'(2)=2*2+4=8 . I x=2, er hældningen altså 8 .


Skriv et svar til: haster: nogle punkter under differentielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.