Matematik

Hvor mange procnt trykket aftager med, når højden forøges med 1 km.

19. januar 2005 af shack (Slettet)
Typisk 2g opgave.

Har følgende foreskrift:

p(h)=1085,7041*0,8618059^h

Hvor p er trykket og h er højden.

Skal så bestemme hvor meget trykket stiger med, hvis højden stiger med 1.

Kan ikke lige komme igang med den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2005 af Peden (Slettet)

Delta P = p(1) - p(0)

Svar #2
19. januar 2005 af shack (Slettet)

Hmm.. Så jeg kan ikke lave den ud fra funktionen p(h)=1085,7041*0,8618059^h allene?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2005 af frodo (Slettet)

jo det kan du da:

p(h)-p(h+1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2005 af frodo (Slettet)

og det sætter vi lige et minus foran!! ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#1,3,4: Nej, I læser ikke opgaveoverskriften ordentligt. Det er også en anelse uklart formuleret i indlægget.

Der spørges i overskriften til den PROCENTVISE tilvækst i trykket, når højden øges med 1. Dette er hverken p(h+1)-p(h) eller p(1)-p(0). Vi har

p(h) = 1085.7041*0.8618059^h

og ser, at

p(h+1)/p(h) = 0.8618059^(h+1)/0.8618059^h = 0.8618059^(h+1-h) = 0.8618059

hvoraf

p(h+1) = 0.8618059*p(h)

Trykket aftager altså med 13.8% ((1-0.8618059)*100%) for en tilvækst i højden på 1 meter.

Det må være det korrekte svar.

//Singularity

Svar #6
19. januar 2005 af shack (Slettet)

Ja selvfølgelig må det være sådan. Sådan tænkte jeg slet ikke Singularity, det er jo bare 1-a. Mange tak skal du have! Det er igen dig dig redder mig.

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Det' ingen problem :-)

Jeg skal så lige lade være med at skrive 1 meter (jf. #5), men derimod 1 KILOmeter. Det andet var lige urealistisk nok :D

//Singularity

Skriv et svar til: Hvor mange procnt trykket aftager med, når højden forøges med 1 km.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.