Matematik

hjæp mig, så hurtigst som muligt!

22. november 2009 af vHALLØJ (Slettet) - Niveau: 8. klasse

reducér udtrykket: 7(2a + 3b) - 2(6a - 3b).

beregn derefter udtrykkets værdi, når a = 4 og b = 3

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

når kursen på italienske lire er 0,65, hvad koster så:

a. 300 lire b. 5500 lire c. 300000 lire. hvor mange lire fås for 1300 kr?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

løs ligningerne:

8x + 3 = 5x + 45 5(9 + 3x) = 3 - 6x

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

en båndoptager er nedsat fra 660 kr. til 495 kr.

hvor mange procent udgør nedsættelsen af den oprindelig pris?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

find værdien af udtrykket: (x - 8) (y + 7),

når x = 14 og y = 16.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

af en tipsgevinst på 18500 kr. skal skattevæsenet have 15 %.

hvor mange får tipperen udbetalt?

for en del af pengene køber han en cykel til 2850 kr.

resten sættes i banken til 9% p.a (pro anno = pr. år).

hvor meget kan tipperen ialt hæve i banken efter et år?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

beregn: x x x + y y y y når x = 17 og y = 8.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

konstruér en trekant med siderne 6 cm, 8 cm og 4,5 cm.

mål vinklerne. tegn trekantens vinkelhalverings linier. øhm, hvad er det?d;

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det vil være en stor hjælp, hvis i bare kan hjælpe med med nogle af stykkerne. Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det kan vi godt, men du skal selv løse dem så godt du kan først, start med at gange parenteserne ud i den første og sæt så de opgivne værdier af a og b ind.


Svar #2
22. november 2009 af vHALLØJ (Slettet)

#1
 

Det kan vi godt, men du skal selv løse dem så godt du kan først, start med at gange parenteserne ud i den første og sæt så de opgivne værdier af a og b ind.

hjælp mig lige, jeg forstår det ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2009 af ZahraAli (Slettet)

  7(2a + 3b) - 2(6a - 3b).

14a+21b - 12a-6b ( er en del af opgaven ;D ) så må du prøve nu :D


Skriv et svar til: hjæp mig, så hurtigst som muligt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.