Matematik

Skriv på formen (ax-by)^2

24. november 2009 af Chammalia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, så er jeg igen gået i stå ved en matematik opgave. Det eneste der står i opgaven er:

Skriv 5x^2 + 3y^2 – 16xy + (2x + y)^2 på formen (ax – by)^2 .

Er der nogen der har en idé om hvad man skal gøre?

- Chammalia


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Hint:

Du skal bruge denne regneregel (bagvendt) til at reducere udtrykket

(x-y)2 = x2+y2-2xy


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2009 af NejTilSvampe

 (ax-by)^2 = a^2x^2 + b^2y^2 - 2axby

5x^2 + 3y^2 - 16xy + (2x + y)^2 = 5x^2 + 3y^2 - 16xy + 4x^2 + y^2 + 4xy =>

(5+4)x^2 + (3+1)y^2 -(16-4)xy = 9x^2 + 4y^2 -12xy =>

(√9*x - √4*y)^2  Fordi vi aflæser a^2=9 , b^2=4.


Svar #3
24. november 2009 af Chammalia (Slettet)

Skal man sætte dem som lig med hinanden og se regne som en almindelig ligning?


Skriv et svar til: Skriv på formen (ax-by)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.