Matematik

Beregne stamfunktionen der har en ligning som tangent

24. november 2009 af madswuhu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en funktion f(x)=2x+4

Jeg skal beregne den stamfunktion hvis grad har linjen med ligningen y=3 som tangent.

Jeg ved ikke om dette er rigtigt:

Integrerer f(x) og får: F'(x)= x2 +4x+k

Skal jeg sætte F'(x) lig 3? Så får jeg 3=x2 +4x -> x= +/- (√7-2)

Jeg kunne virkelig godt bruge noget hjælp..
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2009 af peter lind

Du blander det sammen. Du får F(x) = x2+4x+k, F'(x) = f(x) = 2x+4


Svar #2
24. november 2009 af madswuhu (Slettet)

Ja okay.. Men jeg har stadig ikke fundet ud af hvordan man skal regne opgaven :--(


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2009 af peter lind

Det er du jo korrekt inde på i #0. Find punktet hvor tangenten rører af F'(x) = f(x)  =0 idet hældningen af y=3 har hældningen 0.


Svar #4
24. november 2009 af madswuhu (Slettet)

Okay:

Jeg sætter f(x)=0 så får jeg den skærer i -2, hvilket er korrekt.

Men jeg skal bruge stamfunktionen: skal jeg så bare integrere f(x) og sætte den lig 0? som jeg gjorde i #0, og hvad skal jeg så gøre? Er sku helt på bar bund her.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2009 af peter lind

Du skal så finde y værdien for røringspunktet  af liniens ligning. Kald røringspunktet (x0, y0) så skal der gælde F(x0)=y0, hvilket bestemmer konstanten k


Skriv et svar til: Beregne stamfunktionen der har en ligning som tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.