Matematik

En lille opg.

20. januar 2005 af AndersR (Slettet)
Nogle der kan få denne ligning:
O(x) = -x^3 -0,5x^4 + 0,25x^2

Til at se sådan ud:
O(x) = 0,25x -0,5x^3

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2005 af Duffy

Næh!

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2005 af sigmund (Slettet)

Kan du ikke sige lidt mere om opgaven?

Svar #3
20. januar 2005 af AndersR (Slettet)

Det er optimeringsopgave... Kan det lade sig gøre at reducere det første udtryk, så det kommer til at være lig med det andet udtryk??

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2005 af Duffy

Eller Joh, hvis man må trylle eller gøre u-matematiske ting.

eller hvis man kan :

Altså via en speciel form for mateBatik:

"gang første led med en halv dernæst smid leddet med potens 4 væk og så træk en fra kvadratleddet" så får vi jo let at:

O(x) = -x^3 -0,5x^4 + 0,25x^2

via transmogriffen =>

O(x) = 0,25x -0,5x^3







Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2005 af sigmund (Slettet)

Nej, men du kan sætte de to lig hinanden, og få en 4. grads ligning, som du så kan løse.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Ej, Duffy altså :P Ironisk mener du det, ja, men indlæggeren vil vist hellere have ordentlig hjælp.

#3: Nej, det kan man ikke. Skriv lige opgaveteksten til optimeringsopgaven ned herinde, så giver vi en hånd.

//Singularity

Skriv et svar til: En lille opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.