Matematik

ét skæringspunkt mellem hyperbel og linje

25. november 2009 af pter (Slettet)

Hej alle :)

Jeg har brug for hjælp til følgende spørgsmål:

For hvilke værdier af k har linjen kun ét skæringspunkt med hyperblen?

Mit spørgsmål er så:

For at finde skæringspunkter, hvilken ligning skal jeg så opstille?

Ligningen for hyperblen er:

1/(x+3)-7

Ligningen for linjen er:

y=-x+k

Ved ikke helt hvad jeg skal stille op med disse to tal..

Jeg har dog fået vist på en graf at resultatet skal give -8 og -12, ved bare ik hvordan!? Håber I kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2009 af Ditte_92 (Slettet)

Jeg vil mene at du skal sætte de to ligninger lig med hinanden og regne ud ?


Svar #2
25. november 2009 af pter (Slettet)

Ja, det tænker jeg også.. Men ved bare ik hvordan, for ved jo hverken hvad x eller k er?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2009 af lystig (Slettet)

prøv at sætte dem lig hinanden


Svar #4
25. november 2009 af pter (Slettet)

Sådan her?:

1/(x+3)-7=-x+k


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2009 af maddse (Slettet)

1) Sæt dem lig hinanden

2) Gang igennem med (x+3) så du får en andengradsligning af formen

ax2 +ba +c = 0

Denne har kun en løsning hvis determinanten d er lig nul.

3) Løs derfor ligningen

D = b2 -4ac = 0  med hensyn til k


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. november 2009 af poppen (Slettet)

er det mååske sådan man finder andengradsligningen

1/ (x+3) -7 = -x + k

1 - 7 = -x+k * (x+3)

-6=-x^2-3x+xk+3k

-6=-x^2-3x+4k

0 = -x^2-3x+4k+6
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

ikke helt, du glemmer () og trækker forkert semmen

1/ (x+3) -7 = -x + k                                           ganger med(x+3) i alle led

1*(x+3)/ (x+3) -7*(x+3) =( -x + k)(x+3)          forkorter i brøken og ganger ()

1-7x-21=-x2-3x-kx-3k                                        ganger med (-1) og trækker sammen

7x+20=x2+(3+k)x+3k                                      trækker 7x+20 fra på begge sider

0=x2+(k-4)x+(3k-20)                                        så har du andengradsligningen


Skriv et svar til: ét skæringspunkt mellem hyperbel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.