Matematik

Spørgsmål til de kloge hoveder :-)

26. november 2009 af student91 (Slettet)

Hej alle!! Jeg sidder med min matematikaflevering, og der er to opgaver, som jeg bare ikke kan finde ud af.

Den ene opgave lyder således: Af en rapport fra sundhedsstyrelsen fremgår det, at sammenhængen mellem husradonkoncentrationen og stueradonkoncentrationen i enfamiliehus er givet ved udtrykket log(H,10)=0.227+0.992*log(S,10) hvor H er husradonkoncentrationen (målt i Bq/m3) og S er stueradonkoncentrationen (målt i Bq/m3).
a) Bestem husradonkoncentrationen som funktion af stueradonkoncentrationen, og bestem, hvor mange procent husradonkoncentrationen stiger med, når stueradonkoncentrationen stiger med 20 %.
 

Den anden lyder: En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm^(3). Kassens bredde (målt i dm) er x og kassens længden er (målt i dm) er x+3. Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassen overflade bestemt ved x.

Håber at der er nogen, som kan hjælpe. Er virkelig på bar bund med disse to opgaver..

På forhånd tak, hilsen Student91


Svar #1
26. november 2009 af student91 (Slettet)

Det skal lige siges til den første opgave, at jeg har isoleret h ved at sige log(H)=log(100.227)+log(S0.922) → log(H)=log(100.227*S0.922).


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

(H,10) og (S,10) ??

den anden

A=2xh+2h*(x+3)+x(x+3)=125, løs for h(x), xh er endefladen, x*(x+3) er bunden og h(x+3) er den lange sideflade


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

bredde: x dm

længde: x+3 dm

højde: h dm

rumfang:  h*l*b = h*(x+3)*x=125

h=125/(x2+3x)

overflade: l*b+2*l*h+2*h*b=(x+3)x+2(x+3)*125/(x2+3x)+2*x*125/(x2+3x) =

x2+3x+250/x+250/(x+3)


Svar #4
27. november 2009 af student91 (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen :) Den første opgave har jeg fundet ud af, beklager at jeg skrfev den forkert ind.


Skriv et svar til: Spørgsmål til de kloge hoveder :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.