Kemi

forme

28. november 2009 af missunknow (Slettet)

A. i nogle sammenhænge er formelmasse det samme som molekylemasse. for nogle stoffer har det ingen mening at tale om molekylemasse. hvornår bruger vi begrebet formelmasse, og når bruger vi begrebet molekylmasse?

B. hvad er definitionen på et mol af et stof? hvad bruges molbegrebet til ved kemiske beregninger?

C. hvorfor har lige store stofmængder af forskellige stoffer ikke samme masse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2009 af mathon

1 mol er NA enheder
hvor
      NA er Avogadros antal = 6,02214·1023

atommasse-enheden u
er defineret så
                      1 g = NA u

hvorved
1 mol atomer/molekyler
    har massen
                       NA·(M u) = M·(NA u) = M g  (massetallet i g = massetallet i u)

da atom-/molekylmassen i u er forskellig for forskellige stoffer
er molmasserne i g naturligvis også forskellige.
 


Svar #2
28. november 2009 af missunknow (Slettet)

hvad er det svaret på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2009 af mathon

B og C


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2009 af mathon

"hvad bruges molbegrebet til ved kemiske beregninger"   titreringsberegning


Skriv et svar til: forme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.