Kemi

pH for stærke syrer

28. november 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: C-niveau

beregn pH for følgende opløsninger:

a. 0,010 M HCl(aq)

b. 1,0 * 10^-5 M HNO3


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2009 af smetterli (Slettet)

Formlen for pH for en stærk syre er pH = -log[H3O+]


Svar #2
29. november 2009 af missunknow (Slettet)

det ved jeg også godt .. men hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2009 af bn1991 (Slettet)

For den første siger du:

pH=-log(0,010 M)

Og den anden:

pH=-log(1,0*10^-5 M)


Skriv et svar til: pH for stærke syrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.